След като октомври беше резервиран за деветото издание на , то

...
След като октомври беше резервиран за деветото издание на , то
Коментари Харесай

5 филма, които задължително да гледаме на Киномания 2023

След като октомври беше резервиран за деветото издание на, то в този момент идва ред целият ноември да мине под знака на 37-ата Киномания.
 Кинопремиерите за ноември, измежду които са
Най-очакваните кинопремиери за ноември

Две от тях са български

От 16 ноември до 3 декември феновете в София, Пловдив и Варна ще могат да гледат подбрани както международни филми от миналата година, по този начин и безконечни класики. Част от заглавията ще бъдат налични и в платформата Neterra.TV+.

на Киномания 2023 е в четвъртък, 16 ноември, от 19 ч. в зала 1 на НДК с прожекция на българското предложение за Оскар тази година -. Филмът на Стефан Командарев към този момент завоюва оценки от Международния кино фестивал в Карлови Вари в Чехия и е едно от най-очакваните заглавия.
 Снимка 632853

Не по-малко вълнуващи обаче са и селектираните оферти на Киномания от европейското и международно кино. Освен акцентните заглавия от фестивала, които към този момент представихме, подбрахме още пет други нови кино лентата от разнообразни жанрове, с цел да има за всекиго по нещо.
 Киномания 2023 с богата стратегия от филми с Джони Деп, Хоакин Финикс и още популярни артисти
Джони Деп, Хоакин Финикс, Люк Бесон и още аргументи да не изпускаме Киномания 2023

Дългоочаквани нови филми и безконечни класики

" Аз, капитан "

Филмът на Матео Гароне към този момент може да се похвали с няколко значими награди. Освен че сграбчи Сан Себастиан - Наградата на публиката за най-хубав европейски филм, " Аз, капитан " бе отличен и във Венеция със " Сребърен лъв " за постановка и премията " Марчело Мастрояни за изгряващ артист на Сейду Сар.

На пръв взор главната тематика, наранена във кино лентата, е миграционната рецесия. Но на фона на историята за мигранти, които напущат Африка, с цел да стигнат до Европа, се разпростира и описа за израстването на един свенлив и доверчив младеж. По пътя си той се трансформира в виновен и самоуверен възрастен, само че не и преди да преодолее тежки тествания и да се изправи против доста същински чудовища. Разбира се, нашият воин не е самичък и в подвизите си разчита на правилни приятели. " Аз, Капитан " е определян като модерна героична сага и даже като модерната " Одисея ".

" Голда Меир: Желязната лейди на Израел "

Звездата в този филм несъмнено е. Почти неузнаваема, тя влиза в ролята на Голда Меир, един от най-емблематичните и авторитетни политически водачи на ХХ век. Заобиколена от сътрудниците си мъже, Меир е отпред на Израел, когато попада в центъра на трагичен и евентуално съдбовен за страната си интервал.

Режисьорът Ги Натив слага акцента върху представянето на една по едно и също време мощна и нежна дама, която би трябвало да взима решения, които не са по силите ѝ. А нещата се усложняват и от здравословното ѝ положение, разтърсено от непрестанното пушене. Партньори на Хелън Мирън на огромния екран са актьорите Лив Шрайбър, Камий Котен, Лиор Ешкенази, Двир Бенедек и други.

" Клети създания "

Награденият със " Златен лъв " във Венеция филм на гръка Йоргос Лантимос към този момент беше показан в границите на Cinelibri през октомври, само че защото имаше единствено една прожекция, всеки, който я е пропуснал, има късмет да поправи грешката си на Киномания.

Режисьорът споделя една екстравагантна история по по едно и също време занимателен и гневен метод. Главната героиня () е млада жена с мозък, развъртян колкото на бебе. И това е по този начин, защото преди малко е била възкресена от академик. Точно по този начин, напълно сходно на Франкенщайн. Бела занапред би трябвало да се научи да приказва и да се движи, само че бързо напредва и в един миг открива насладата от секса и лицемерния сексизъм на изисканото общество от XIX век. е увлекателно комбиниране от научна фантастика, халюцинационен романс и викторианска приказка, в която съществена е тематиката за себеоткриването и израстването.

" Обетована земя "

Филмът на Николай Арсел е предлагането на Дания за Оскар тази година, а в основната роля е. Действието ни връща в Дания от XVIII век и ни среща с Лудвиг Кален - противозаконен наследник на прислужница и аристократ, който обаче не се помирява с ниския си статус и се стреми да успее в датската войска.

За това обаче са нужни воля и кураж - все качества, които той е уверен, че има и които ще са му нужни, с цел да се оправи с бродещите разбойници и редица други трудности. " Обетована земя " припомня на уестърн, само че с тази разлика, че се отличава с жизнеспособност, която другояче рядко участва във филми с ера.

" Книгата с решенията "

Историята в тази черна комедия ни среща с Марк - екстравагантен режисьор, който се бори да си възвърне изгубеното ентусиазъм и креативност. Филмовата компания, за която работи, желае да го уволни, и по тази причина той бяга с вярната си монтажистка. Така се озовава в къщата на вуйна си в провинцията дружно с към този момент сниман материал.

Марк обаче по този начин и не вижда действителността на своя неудачен филм и основава лична Книга с решения. Какво има в нея, оставяме феновете да схванат сами, а ние единствено загатваме, че фантастична действителност на кино лентата на режисьора Мишел Гондри е подправена и с великодушна доза въображение и духовитост.

В рамките на Киномания 2023 ще се организира и Фестивал на френския филм. Можем да обърнем внимание на наградения със " Златна палма " в Кан " Анатомия на едно рухване ", " Жан дю Бари: Фаворитката на краля " с Джони Деп, както и комедията " Жената на президента " с Катрин Деньов.
 Джони Деп прави завръщането си в киното с присъединяване в историческата драма Jeanne du Barry
Голямото завръщане на Джони Деп

След цялата драма с Амбър Хърд

е от 16 ноември до 3 декември в определени кина в София, Пловдив и Варна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР